EEN HOUTKACHEL...
VOOR ALS SFEER EN WARMTE PUUR MOET ZIJN

Op deze website vindt u informatie over alle merken en alle typen houtkachel.


Faber, vrijstaande houtkachel leverancier……

 Terug Terug

Jan Gerrits Faber legde in Franeker (Nederland) de basis voor het huidige Faber met de oprichting van een grofsmederij voor de kolen- en houtkachel.
In de eerste decennia maakte de smederij naast haarden ook fietsen, schaatsen, hooi- en stropersen, bietensnijmachines en brandkasten. De kolen- en houtkachel van Faber was reeds vroeg populair. In 1926 werd het bedrijf verplaatst van Franeker naar Huizum, bij Leeuwarden.
De aardgasbel in Slochteren zorgde in de jaren zestig in Nederland voor een run op gashaarden. Zo maakte Faber naast de houtkachel voor menig Nederlander ook de gaskachel.
Faber anticipeerde daarop met nieuwe producten en technieken.
In de jaren die volgden werd via groothandel en detaillist geleverd en werd Faber marktleider op de markt voor schoorsteengebonden haarden.
In 1996 kwam Faber als eerste met de gesloten verbrandingstechniek op de markt. Een techniek die later door menig fabrikant werd overgenomen. De houtkachel van Faber is door de jaren heen goed verkocht.

Sinds 2000 maakt Faber onderdeel uit van de Ierse Glen Dimplex Group, wereldwijd de grootste fabrikant van elektrische verwarming en sfeerhaarden.
Het totale concern telt ruim 8500 medewerkers en heeft een omzet van circa 1,5 miljard euro.
Naast haar hoofdvestiging in Heerenveen heeft Faber ook vestigingen in België, de UK en Duitsland.

Faber levert verschillende houtkachels welke zijn te zien in de showrooms van ’t Stokertje, zie www.stokertje.nl

Faber houtkachel Faber houtkachel Faber houtkachel Faber houtkachels   verschillende typen houtkachel van Faber

Terug Terug