EEN HOUTKACHEL...
VOOR ALS SFEER EN WARMTE PUUR MOET ZIJN

Op deze website vindt u informatie over alle merken en alle typen houtkachel.

 

DDG, CV-gekoppelde vrijstaande of inzet-houtkachel met mooi zicht op het vuur

Terug Terug

We dromen allemaal van gezelligheid en de sfeer van een houtkachel of inbouwhaard met een echt vuur. Maar we willen ook het comfort, het gemak, de veiligheid en de betrouwbaarheid van een moderne centrale verwarming. Wat nog te weinig mensen weten, is dat die twee verlangens perfect met elkaar te verzoenen zijn, dankzij een technologie van Belgische makelij: het centrale verwarmingssysteem van DDG.

DDG is fabrikant van deze houtkachel, aangesloten op centrale verwarming (DDG-hydroconvertor). Elke houtkachel toestel verbrandt alle vaste brandstoffen, van steenkool tot hout, futurex en cokes. Hij levert voldoende vermogen (12 tot 70 kW) voor de verwarming van heel uw woning: rechtstreeks aangesloten op uw radiatoren, vloerverwarming, boiler voor sanitair warm water, zonneboiler, enz., ofwel gekoppeld op uw (bestaande) centrale verwarmingsketel. Dit alles met behoud van het regelcomfort van uw houtkachel.

Dankzij een uniek concept bij deze houtkachel met speciale roestvrij stalen warmtewisselaar, bekomt men een rendement van meer dan 90%.
Via een aquastaat past de DDG-hydroconvertor zich automatisch aan de brandstof en het warmteverbruik van de woning aan.
Het toestel is veilig dankzij een thermisch en overdrukventiel met automatisch watervulsysteem en het afsluiten van de aanvoerlucht indien noodzakelijk.
Zelfplaatsing en maatwerk zijn mogelijk.

Werking DDG houtkachel

De N.V. DDG, gestart in 1979 onder impuls van haar huidige afgevaardigde beheerder Daniël De Glas, nam toen de “Smederij van ’t Park” te Heverlee over.
De smederij bekend als het “Huis Lefèvre” bestond reeds sinds 1904 en was gespecialiseerd in kunstsmeedwerk, lichte lasconstructies,
metalen poorten, ramen en deuren, en veranda’s in aluminium. De smederij was goed gekend in de Leuvense regio, vooral voor zijn degelijkheid, kwaliteit en vakmanschap.

Vanaf de overname in 1979 werd getracht in te spelen op de toenmalige energiecrisis. Gezien zijn kennis en ervaringen in het verleden lag het voor de hand dat de nieuwe eigenaar zou kiezen voor warmterecuperatie en een alternatief voor de zeer dure stookolie en gasverwarming. Enkele originele ideeën en oplossingen leidden tot de DDG-Hydroconvertor: een allesbrander / houtkachel op centrale verwarming.
De resultaten waren van in den beginne schitterend en het basisconcept is nog steeds van toepassing:

·         een houtkachel met efficiënte verbranding met dito rendement bij hoge temperatuur

·         een houtkachel met zeer originele vormgeving, bovendien esthetisch

·         een krachtig en compact houtkachel toestel, baanbrekend en innoverend, zuinig en soepel te combineren met bestaande CV-installaties.


Diverse internationale octrooien werden aangevraagd en bekomen.
Intussen evolueerden de houtkachel toestellen en werden verschillende nieuwe modellen gecreëerd.

Vandaag staat DDG aan de top in zijn branche en kan DDG stilaan beschouwd worden als de marktleider in zijn domein.
Dankzij een equipe van ingenieurs en wetenschappelijk onderzoek in samenwerking met hogescholen en de Katholieke Universiteit van Leuven
evolueert de DDG-Hydroconvertor op het ogenblik naar één van de weinige CV-haarden met een technologie gebaseerd op de meest recente kennis en beschikbare materialen en technieken.

De beloning bestaat uit een zeer divers cliënteel in binnen en buitenland tot zelfs in de Verenigde Staten en Canada.
De N.V. DDG groeit gestadig en fors maar is niet te min een familiale onderneming waarin Daniël De Glas samen met zijn twee zonen Daan en Yves de dagelijkse leiding waarnemen.

Deze dynamische equipe staat garant om de dynamiek en de evolutie van de firma in goede banen te leiden, en de nodige impulsen te geven nodig voor de verdere groei van de onderneming.

DDG beschikt bovendien over een uitgebreide ploeg bedienden en gespecialiseerde techniekers om de productie,
het transport en indien nodig de plaatsing tot een goed einde te brengen.

DDG CV houtkachel  
Een van de DDG CV houtkachel modellen

Alle Stokertje showrooms en kantoren worden verwarmd met het DDG principe.
De DDG houtkachel is de uitkomst om CV-gekoppeld te combineren met zicht op het vuur.
Meer over dit soort verwarming wordt u graag verteld bij de Stokertje bedrijven, www.stokertje.nl

Terug Terug