EEN HOUTKACHEL...
VOOR ALS SFEER EN WARMTE PUUR MOET ZIJN

Op deze website vindt u informatie over alle merken en alle typen houtkachel.


Bullerjan, vrijstaande houtkachel geïmporteerd door Haardengoed Anyfire

Terug Terug

De werking van de Bullerjan houtkachel is zeer eenvoudig en slim te noemen.

Werking bullerjan houtkachel

Door de ingenieuze en meteen natuurlijke wijze van luchtverwarming onderscheid de Bullerjan zich van elke andere houtkachel.
Zoals u ziet bestaat de Bullerjan houtkachel uit gebogen pijpen van massief staal,die de vuurhaard omsluiten. De lucht in de pijpen wordt zeer snel verwarmd en door de natuurlijke circulatie verspreidt deze zich door de te verwarmen ruimte. Een ventilator is bij de Bullerjan houtkachel absoluut overbodig; dus geen herrie en stof. De Bullerjan produceert 25% stralingswarmte en 75% convectiewarmte, die ervoor zorgt dat de totale ruimte gelijkmatig verwarmd wordt. De Bullerjan houtkachel heeft 6 verschillende types die ruimtes van 100 tot 1300m3 kunnen verwarmen.

Als het om het verwarmen van meerdere ruimtes gaat is de Bullerjan houtkachel ook voor u zeer interressant. De Bullerjan houtkachel kan namelijk dmv flexibele aluminium slangen zorgen dat de verwarmde lucht ook bij u in andere vertrekken terecht komt.

De verbranding is nagenoeg volledig, waardoor slechts weinig as overblijft. Het "asbed" heeft trouwens bij houtstoken een belangrijke functie,
het zorgt voor een gelijkmatige verbranding en blijft optimaal nagloeien. Afhankelijk van het soort hout dat u stookt hoeft u slechts om de paar weken een deel van de as uit de houtkachel te scheppen.

De Bullerjan; een echte houtkachel heeft geen rooster. Het hout brandt op het asbed.

Kijk voor dealers op www.anyfire.nl

 

De Bullerjan houtkachel; gezellige warmte met een buitengewone uitstraling!

De Bullerjan houtkachel is erg bijzonder in meerdere opzichten.
Het design is buitengewoon te noemen en op geen enkele wijze vergelijkbaar met andere houtkachels op de Nederlandse houtkachel markt.
De Bullerjan haarden zijn in vier verschillende uitvoeringen te verkrijgen variërend van zeer stoer en eenvoudig (Industry), eigentijds met zicht op het vuur (Classic) tot zeer modern (Design). Als klap op de vuurpijl zijn sommige modellen uit te voeren met terracotta keramiek, speksteen of zelfs beton (Stone serie). De capaciteit van de Bullerjan houtkachel varieert van minimaal 6 tot maar liefst 45 kiloWatt!

Techniek; de meest eenvoudige oplossingen zijn vaak het beste!

De houtkachel van Bullerjan is hier een klassiek voorbeeld van; een aantal solide stalen buizen die gebogen zijn tot een cylindrische horizontale verbrandingskamer. Het grootste gedeelte van de oppervlakte van deze buizen zit in de verbrandingskamer. Tijdens het stoken van de houtkachel wordt de lucht binnen in de stalen buizen zeer snel verwarmd; hete lucht stijgt en als gevolg hiervan stroomt de hete lucht uit de openingen aan de bovenkant van de stalen buizen. Koude lucht wordt van onderaf aangetrokken, wordt vervolgens verwarmd en zo gaat deze cyclus continue door.
Als gevolg van deze continue circulatie wordt de warmte snel en gelijkmatig verdeeld over de woonkamer.

Bullerjan houtkachel; toonbeeld van degelijkheid.

De Bullerjan houtkachel sluit perfect aan bij het assortiment van Haardengoed Anyfire; exclusieve haarden die bijzondere prestaties garanderen.
Het onderscheidend vermogen van de Bullerjan houtkachel ten opzichte van de gevestigde orde is van doorslaggevend belang geweest bij de selectie van deze houtkachels. 

Voor een Bullerjan houtkachel kunt u terecht bij www.stokertje.nl

Terug Terug