EEN HOUTKACHEL...
VOOR ALS SFEER EN WARMTE PUUR MOET ZIJN

Op deze website vindt u informatie over alle merken en alle typen houtkachel.

 

Altech vrijstaande houtkachel

Terug Terug

De speksteen van houtkachel van Altech is houtkachel gemaakt van een natuursteen die in Brazilie wordt gewonnen. Niet voor niets zoekt Altech het zo ver. Er is geen beter houtkachel materiaal dan deze oersteen, die wel door Moeder Natuur lijkt voorbestemd om met vuur te worden verenigd.

Speksteen bevat in de eerste plaats veel magnesiet, een natuurmateriaal dat metaal bevat. Door deze unieke samenstelling is speksteen zelfs vuurbestendiger dan gietijzer. En kan ze een ongelooflijke hoeveelheid warmte opnemen, die ze als een unieke , zachte warmte weer uitstraalt.
De kleine magnesietkristallen verlenen de speksteen een aparte glans en zijn verantwoordelijk voor het hoge soortelijk gewicht: speksteen is bijna 3 x zwaarder dan water. De talk bepaalt samen met het magnesiet de sterkte van deze steen: zacht om met nauwkeurigheid te bewerken en keihard na eenmaal te zijn verhit.

Al sinds 1983 brengt Altech de unieke combinatie van wanden uit speksteen ingesloten in een raamwerk van gietijzer. Deze vormen voor het oog een harmonieus geheel. Het gietijzer raamwerk van de houtkachel verleent ook een uitzonderlijke stevigheid aan deze kachels, die anders alleen met een veel dikkere wand uit de zware speksteen kan worden verkregen. Aldus is deze speksteen houtkachel, hoewel ze al snel 200 kg weegt, toch nog geheel eenvoudig te plaatsen en te verplaatsen.

Voor de Altech speksteen houtkachel kijkt u bij de totaalleverancier in sfeerverwarming www.stokertje.nl

Houtkachel altech vision
Altech Vision houtkachel

Terug Terug